餐厅: 勇記海南雞
资讯:

2022-07-02 747 浏览
这里系红磡总店嘅分支 当日去到见无人排队 所以即入去试一试 但其实用餐体验麻麻 最大问题系坐位问题 一进去职员就已经叫我哋两个人坐同一边 这个都唔系大问题 因为好多餐厅都会在繁忙时间要求 最大问题系佢哋坐位细 我哋两个人就算唔计背囊 两个人都唔够坐 不过都算数 因为都只系想试一试海南鸡 唔系食高级餐厅 都明白餐厅想卖枱 我哋最后发觉佢哋一个人都系比一人一边位 所以问职员可否一人一边 职员话可以 我哋就比较舒服 我哋点咗一碟招牌海南鸡饭和泰式大拼盘 这杯花茶其实唔系我首选 我下次应该都唔会再点 我情愿加钱要冻柠茶 根本无味道的 饮到最后都无味道 如果唔系无例汤 我想无人会点 不过例汤真系好受欢迎 有人因为知道无例汤 直程唔光顾 我睇返食评 原来真系一汤难求 主角出现了 卖相都算正常 件数唔算多 但一人份量就已经合格 那𠮶汁有点辣 但都好讨好和美味最值得赞赏嘅系鸡皮 真系好惊喜 有点啫喱口感 我一直都唔太食鸡皮 但今次都清晒碟 其实系因为我哋两个人 本来想一人一碟 但怕掌握唔到份量 所以决定点左一点先 之后点咗一个泰式拼盘 这个拼盘真系好唔值 价钱都算合理 但味道真系好一般 𠮶啲辣酱又咸又
这里系红磡总店嘅分支 当日去到见无人排队
花茶

招牌海南鸡饭

泰式大并盘

这个拼盘真系好唔值 价钱都算合理 但味道真系好一般 𠮶啲辣酱又咸又辣 𠮶啲虾饼炸到冇晒味道 终于明白点解个个都只会叫海南鸡饭 大部份人都只系一个人食 快食快走 下次都会再食 但只限自己一个时候 大家有心理准备 系一定要搭枱 只系希望佢哋唔好做到一张枱要搭四个 今次饮唔到佢哋嘅招牌例汤 有点心挂挂 希望佢哋可以出货多啲 客饭和汤数平均点 那就人人可以试到了

这里不用加一 没有下午茶餐 大部分食客都外卖多 欢迎自带外卖盒
2022-06-12
招牌海南鸡饭