!极受气用餐体验!星期日晚(2月12日)难得同朋友去食餐晚饭,见到有新餐厅就试下,铺面光猛都几吸引,没有太多人,可能是因为6点左右太早。一入到去,侍应带位,到落单都很顺利。过咗一阵,饮品就到,由于朋友点的冻茶与我的同款,佢要少甜少冰,但侍应放底两杯一模一样嘅茶后,就一枝箭咁走咗,又无示意那一杯才是少甜少冰,就谂住再问一问侍应,点知所有侍应都好似睇唔到D客咁, 无人应.....过了一阵,终于叫到一位女侍应,打算询问一下:请问哪一杯是少甜少冰?佢嘅反应是很不满,望一望两杯饮品,用佢长而尖的gel甲求其 ”笃笃两下” 其中一杯,示意是那杯,我地好奇佢点分两杯一样嘅茶之际,因为入面连糖水都见唔到…. 个女侍应随之态度很差、带恶同我地讲:「跟住呢?」果一刻,我们呆咗一下,没想佢嘅态度可以咁差!唔好讲系服务态度,系基本对人嘅礼貌都无!至于那两杯茶,当然都系一样甜,一样咁多粒冰。尽管啲汉堡包无咩话好唔好食,正正常常。但原本我同朋友想愉快食餐饭,因为被迫受了那个女侍应的不礼貌对待,实在完完全全被破坏了心情!坦白讲,我宁愿去McDonald's食包都不会再去呢度,起码唔驶受气!(已经完全无心机再影食物相
!极受气用餐体验!

至于那两杯茶,当然都系一样甜,一样咁多粒冰。

(已经完全无心机再影食物相)
2023-02-12