本人第一次同几个朋友黎呢到打边炉,限时两个钟,食物选择少,质素不过不失,D食物大部份都要自己出去拎、出去夹,我同我个朋友两个出去夹野时,有个扎马尾的中年阿姐(全身穿著黑色制服)推著手推车,撞到我同我朋友,佢第一次撞到我只脚,一句Sorry都冇,ok,我算,当佢唔小心或者唔知;但冇几耐,佢架手推车又再撞埋黎,今次系撞到我个屁股! 又系一句sorry都冇我于是走去提佢,话佢撞到我,佢唔单止唔道歉,仲要理直气壮咁同我讲:"鬼叫你地系到倾计咩?! 夹野食就夹野啦,倾咩计呀?!"哇!  乜原来客人夹野食系唔倾得计架?!  之后我就同个楼面既职员讲(佢应该系比较高级的),个职员好声好气地叫个手推车阿姐同我道歉,但佢竟然讲大话话自己冇撞过我仲要话返我转头,而且系大大声咁闹我:「你自己企系果到夹野就夹野啦!唔好一边夹一边倾计! 你倾计既话咪撞到我架手推车啰!」然后佢继续不停闹我,哇! 佢讲到好似系「我鞋面整污糟佢鞋底」咁!仲要恶死能登呀! 我俾佢架车撞咗两次,我讲野都冇佢咁大声,我同佢讲:「如果你撞到我受咗伤,咁你有冇谂过个后果?」佢竟然大声咁反问我:「咁你宜家有冇受伤先?!!!!!」佢仲要系咁闹我,
但冇几耐,佢架手推车又再撞埋黎,今次系撞到我个屁股!
又系一句sorry都冇

哇!
 乜原来客人夹野食系唔倾得计架?!

」佢仲要系咁闹我,大声到附近D食客都望住佢!
真系失礼! 最后个高级职员叫手推车阿姐快D同我道歉,而且仲劝佢讲野细声D、唔好咁大声,于是个手推车阿姐最终就好不满咁大大声同我讲:「唔好意思!!」

后来个高级职员免费送咗支sparkling water俾我地一枱人饮,当系帮个手推车阿姐补镬。个高级职员私底下话我知,原来个手推车阿姐已经唔系初犯,以前都试过有其他食客投诉过佢!
题外话/补充资料: 大家小心d个手推车阿姐,佢系中年师奶,讲野有乡音
2019-05-24