2012-02-15
今晚跟女友二人庆祝 情人节,共点咗 四样嘢, 包括: 酱烧圆蹄, 拔丝苹果/香蕉 (各半份), 北京填鸭 (半只), 小笼包。先讲食物品质: 基本上以上各种都好食 (圆蹄唔肥腻; 小笼包 有好多既肉汁, 唯独皮可以再薄少少会更好...; 拔丝香蕉/苹果, 糖衣很薄, 很脆; 填鸭肉唔算太干, 但若再多汁一点会较好)茶方面, 水够热, 能冲出茶香及茶味。重点系 服务一流。(当时系 满座的)就以冲茶加水为例, 侍应不时会 埋黎检查 茶壸仲有没茶。(佢唔系乱咁 掀开茶壸盖黎睇, 而系 拿起茶壸黎 感觉里面水的份量, 仲会用手背摸个 壸, 之后就再同你加水...好细心)(见你杯茶放耐咗都仲未饮, 佢又会同你斟热的茶)食物一夹完最后一件, 已经有人埋黎即刻收咗只碟 (仲识得把相关 的酱汁 一并收起, 唔会收错其他的酱汁, 感觉很专业)本来 填鸭系唔可以 点半只的, 但我地只有二人, 实在食唔落成只咁多,后来个侍应 好敫勤咁 帮我地问其他客人, 最后揾到有人又系想 点半只的,我觉得佢地真系 好专业, 同埋好用心去招待客人。若有机会, 一定会再去
先讲食物品质: 基本上以上各种都好食
茶方面, 水够热, 能冲出茶香及茶味。
重点系 服务一流。(当时系 满座的)
就以冲茶加水为例, 侍应不时会 埋黎检查 茶壸仲有没茶。
(见你杯茶放耐咗都仲未饮, 佢又会同你斟热的茶)
食物一夹完最后一件, 已经有人埋黎即刻收咗只碟
我觉得佢地真系 好专业, 同埋好用心去招待客人。
若有机会, 一定会再去