(非会员)
2008-02-05 30 浏览
上次一行6人约去食寿司, 主要系想一家人开开心心一齐食饭, 结果...饭就食唔到, 返而食左一肚气!!!话说我同老公早过我2个家姐和2个姐夫到, 我就同老公攞位6个位先啦! 等左一阵之后, 我问楼下的男侍应:"唔该,请问要等几耐?"男侍应:"唔知, 上面人多(当时其实冇人等紧位),就算你地6个人到齐, 都冇位比你地一齐坐,你地到齐都要2个2个咁上去"咁我当然好单纯相信个男侍应, 就打电话比我其中一个家姐讲佢知要分开坐!我同老公上到去,坐低左,我另一个家姐打比我, 话果d 侍应成日咁讲架, 叫我问上面的其他侍应可唔可以留位比我地一齐坐啦!咁我就立即同一个女侍应讲,佢话我地唔可以留位,唔可以一齐坐, 原因系我地唔够半数人到左!!! (当时我其中一个姐夫已在楼下,而当时我隔离系有多5个空位的)我当时火都黎埋:1)侍应前言不对后言,够竟想唔想我地上去架?!楼下个男侍应话就算我地6个人到齐都唔可以一齐坐而楼上个女侍应话原来半数人到左就可以留位!!!2)明明我隔离有5个空位都唔可以留, 结果o系同个女侍应对话的过程中, 原本的空位已被其他人坐左!!!我同我家人以后都唔会再去哩间咁既野!!! 如果你

等左一阵之后,

我问楼下的男侍应:"唔该,请问要等几耐?"

我当时火都黎埋:

1)侍应前言不对后言,够竟想唔想我地上去架?!
楼下个男侍应话就算我地6个人到齐都唔可以一齐坐
而楼上个女侍应话原来半数人到左就可以留位!!!

我同我家人以后都唔会再去哩间咁既野!!!
如果你地想受气, 比人玩, 就去食明将啦!