行到有啲肚饿,见呢间餐厅几多人等位,应该唔差卦,所以就拎张飞等位.估唔到平日星期五1pm都要等20分钟,而且限定入座起计90mins还枱.我同朋友都加咗$48 (+$20再+$28)转餐&升级抹茶饮品粟米忌廉汤味道同一般罐头汤无分别,只系啲粟米比较大粒同胀卜卜牛肉寿喜烧乌冬虽然无个炉俾你自己烧,但个锅上枱时系滚到出泡泡嘅,汤够甜,牛肉都ok,但乌冬就好一般,一夹就断...日式肉汁烩牛肉蛋包饭咖哩真系好一般,比起日本街头求其一间都唔够香甜,牛肉粒ok,可以再稔少少.个蛋整得几好福冈八女抹茶红豆白玉拿铁我哋一个点冻,一个点热. 成餐亮点反而喺个饮品,虽然红豆同喺日本食嘅红豆无得比,抹茶亦唔系好出色,但整体几好味 由于呢间餐厅来自九州,而且定价偏贵,食物份量亦偏少,味道自然应该要有番咁上下质素. 希望餐厅可以跟番日本店嘅食物水平,尤其个乌冬丶红豆,如果食材系一样嘅话,咁饪调方法一定出咗问题.虽然食物未及日本店质素,但侍应们嘅亲切服务态度值得一赞!

粟米忌廉汤
味道同一般罐头汤无分别,只系啲粟米比较大粒同胀卜卜
餐汤

牛肉寿喜烧乌冬
牛肉寿喜烧乌冬

日式肉汁烩牛肉蛋包饭
日式肉汁烩牛肉蛋包饭

福冈八女抹茶红豆白玉拿铁

虽然食物未及日本店质素,但侍应们嘅亲切服务态度值得一赞!
2018-01-26