两个人lunch 去食下台湾面,我地order 花雕面、ktv 香肠、麻辣牛肉冬粉。同一位女侍应落单,已经指住个图话要ktv 香肠,佢第一句话一份炸大肠,我话唔系,系香肠,跟住佢九唔撘八话"我地香肠系炸", 我强调多次要ktv 香肠,佢就话OK。 点知俾左张单我地睇,佢落左炸大肠,我又同佢讲都话唔系炸大肠,指埋个menu 幅图同佢讲,佢仲坚持话系香肠。我话两个价钱唔同,佢先问佢同事先知炸大肠唔系香肠,佢话以为同一样野跟住佢地就同我改单,点知改完本来系麻辣牛肉冬粉,变左麻辣三星面我揾第二个侍应改单,建议佢train 下𠮶位女侍应先。其实个menu 已经唔多选择,睇住图都落错单。 90几蚊碗面,份量又少。

我揾第二个侍应改单,建议佢train 下𠮶位女侍应先。
2019-04-13