(非会员)
2004-11-05 9 浏览
寻晚同D朋友去食,但间野有个待应Jenny既服务态度很差。事缘系因为我地唔帮衬饮野。天与地有d drinks,Jenny就不断sale我地饮,但系我因为有(咳)气管炎,所以我唔想饮;而我两位朋友都唔钟意饮,因此我地想叫滚水。她立刻面色一变,态度好唔友善且一点笑容也没有地说:「我地会收番你地每位HK$8的茶钱架㖞!!」,我觉得无所谓,表示无问题,茶钱OK啦。但我心谂系你洗唔洗黑晒口面呀…….跟著我地叫食物,我地叫左山东手丝鸡、黑醋鱼、云吞、贵花卷…….我见到有香芹牛肉面,但系menu内有只棘椒在旁,我唔知系代表「本店推介」定系「辣」的意思,因为我咳我惊辣所以我问她是不是棘的,她态度很不友善地说:「下!唔辣架㖞!!」OK,唔辣所以我地叫左。问下系咪犯法架?洗唔洗咁串?叫完野,隔了5-10分钟,我杯滚水仲未到,于是我再问Jenny,她居然重覆先前的语气和对答:「我地会收番你地每位HK$8的茶钱架㖞!!」我同佢讲我地唔介意你收我地每人HK$8呀,我地只不过想饮水,我d朋友这时有d怒,于是问她叫乜名,可唔可以叫经理出来倾倾?她态度恶劣地说:「好呀!叫经理啰,呢d系公司规矩!!」我唔知佢指既「公司
寻晚同D朋友去食,但间野有个待应Jenny既服务态度很差。
事缘系因为我地唔帮衬饮野。
我唔知佢指既「公司规矩」系什么?系指一定要Sale人客帮衬饮品?系指如果人客要求饮水会遭受白眼?系指佢公司既服务态度只会这样?
大佬呀!我气管炎点饮你地果d饮品呀?!我完全唔介意你收我茶钱㖞!客人唔可以按自己心意去选饮品咩?!我点解要受你待应气先!我地欠左你咩?我地又唔系只剩饮水,我地呢餐都食左HK$352(共三位),唔算多唔算少啦,是吗?
结果经理果时无来过,我唔知系Jenny无叫定系经理都唔想理……
最叻系Jenny在这时收了张「意见咭」,动作不知几敏捷,于是我朋友即时叫佢比番张咭我地填。

香芹牛肉面来到,系有少少辣的,有无搞错呀?!头先问又话唔辣,我原本谂住辣我会叫走辣又或者叫第二样野,算数,我地都费事叫佢地换!食左。

到埋单啦,经理来收钱,说:「唔好意思呀,我同事头先表达得唔好,我地已经无收你地茶钱。」
其实我想同佢讲,我地根本唔介意你地收我地茶钱,我地介意Jenny既服务态度,人客要求饮水会遭受恶劣既服务态度!?!?

我唔知佢地系咪唔忧做,所以d服务态度咁差,我未试过去食野有d咁既对待。
呢间野我唔会再帮衬!!!!!

个老板真惨,请著d咁既服务态度既员工,倒公司米。