2019-01-19 316 浏览
水记系呢条街已经差不多廿年,以前都会大伙儿黎食吓泰式生虾、炭烧猪颈肉同埋其他中式小炒,水记系一间食泰中菜嘅小店。多年无黎,好彩水记仲系到,约朋友去回味一下。转返做细舖,每碟小菜细细碟感觉更好,无需大伙儿黎食,人小都可以食多几款每次必叫泰式生虾,肉质弹,点埋生虾汁,酸辣味带出虾嘅鲜甜,但价钱就稍为贵了一点一向觉得炒杂菜好味过飞天通菜,有不同嘅菜有多点味道,无咁单调呢个杂菜有一点点辣,炒得好香,绝唔会有青味,但就油咗少少椒盐白饭鱼,哗,d白饭鱼咁大条,味道ok,但我就略嫌白饭太大,口感无咁好辣子鸡丁有惊喜,好钟意花椒嘅味道,但就系份量少,可能觉得好味唔够食😅虽然话细细碟啱小人数黎食,但相对价钱就贵了点,不过味道真的好依然保持到有咁上下水准嘅小炒菜馆不多,水记系可以一黎再黎嘅聚脚点。

每次必叫泰式生虾,肉质弹,点埋生虾汁,酸辣味带出虾嘅鲜甜
,但价钱就稍为贵了一点

呢个杂菜有一点点辣,炒得好香,绝唔会有青味,但就油咗少少