2015-01-25
经理已经上任一个月~约到依家先有机会黎食welcome dinner本来冇野算黎酒店食,不过事缘系经理上黎openrice见到有coupon,问我好唔好于是我又打黎揾酒店sales r折头我地book七点,仲系好多吉位呢睇完menu之后决定叫个六人餐,另加我最最最钟意o既车厘茄自从某次sales介绍之后我就彻底爱上,有d冻再加上微酸真系超开胃一啖一粒刚刚好,百吃不厌~~套餐头盘系烧味~叉烧稍为靭左d,腩仔刚刚好~青瓜少辣,但都几清爽汤一到就好劲杏仁香味,虽然我唔系太喜欢闻到呢阵味但饮落去其实唔觉,而且感觉好滋补因为系第一次晚饭时段黎呢度,唔知份量系咪一向都咁大,睇见个虾球已经有d饱左~虾球好大粒,垫底o既豆豆都系超多!!至于呢度o既招牌菜当然都要食啦,虽然我已经食过唔知点解每次食呢道菜都系觉得好饱,可能系油分问题吧再黎炸鸡,鸡油唔算多,而且炸起就食,皮脆脆~只系黎到呢一刻已经八分饱荷~叶~饭~都系劲大个啊!!!饭o既干湿度刚好,唔会痴立立,一打开仲有扑鼻o既荷香7个人都食唔哂终于到甜品时间唔~~~本来如果系净红豆糕的话系非常唔错的,但系洛神花始终太酸,所以食左半旧就冇再食珍珠露就好好多
于是我又打黎揾酒店sales r折头
我地book七点,仲系好多吉位呢
睇完menu之后决定叫个六人餐,另加我最最最钟意o既车厘茄
一啖一粒刚刚好,百吃不厌~~ 套餐头盘系烧味~叉烧稍为靭左d,腩仔刚刚好~青瓜少辣,但都几清爽
但饮落去其实唔觉,而且感觉好滋补 因为系第一次晚饭时段黎呢度,唔知份量系咪一向都咁大,睇见个虾球已经有d饱左~
虾球好大粒,垫底o既豆豆都系超多!!
唔知点解每次食呢道菜都系觉得好饱,可能系油分问题吧 再黎 炸鸡,鸡油唔算多,而且炸起就食,皮脆脆~
只系黎到呢一刻已经八分饱
7个人都食唔哂