2021-08-13
牧羊少年咖啡馆越开越多间分店,以前帮衬开将军澳单车馆𠮶间,有落地玻璃窗,环境开扬有日光。今次食白杨街呢间,明显细间好多,而且环境昏暗,空间感差少少。星期六嘅下午,等位等咗大概15分钟就可以入座。我哋叫咗份鲜忌廉黑松露酱杂菌长通粉、大嘅小食拼盘,同埋法式芥末鸡肉pizza。首先上菜嘅系小食拼盘,一共有六款食物,包括炸墨丸、两种肠、鸡翼、薯角、炸春卷,每款食物都有四件,啱啱行分得匀。炸物都够热,食落都几香脆。鲜忌廉黑松露酱杂菌长通粉好creamy,几乎每条通粉都有忌廉汁包住,杂菌炒得好香,唯独黑松露酱唔够浓,可能唔想抢咗忌廉味。法式芥末鸡肉pizza馅料好多,面粉团几烟韧,口感唔会干争争,有惊喜!整体质素唔错,就算分店越开越多,都唔会降低食物品质,美中不足系好快要交枱,同朋友倾得唔够尽兴就要走,如果你想倾密计,可能就唔太适合啦。