2018-07-07
同朋友食饭最好梗系食完饭之后去食甜品啦,又可以再吹水!虽然近年开咗咁多不同的甜品店,但系作为中国人始终都系会挂住一啲传统的糖水例如红豆沙芝麻糊等等。不过今晚朋友话想试啲特别野,但我又想食传统嘅糖水,于是乎我哋就嚟咗聪少甜品,因为这里新旧派的甜品都一应俱全,而且睇个名都知佢同某出名的糖水舖是一脉相承啦。嚟到呢度龙眼椰果冰是不可缺少的餐点,椰果烟靭配合大量的龙眼,仲加少少碎冰简直就是完美的配合最重要系食咁多次质素都仍然系咁好味龙眼一年四季都系咁清甜,真系好想问吓店主究竟啲龙眼喺边度入货另外我哋带多咗个合桃炖蛋白,呢个可以话系惊喜之作!合桃炒得香甜还有少少焦香味可以感觉到,但记住唔系㶶味而系炒合桃时所发出的香气。配合嫰滑的蛋白一齐食滋味无穷如果冬天黎食就更加啱。