2021-03-05
Chef Dan煮左好多好高质好精致既食物俾我地大饱口福😋满足🥰下次都会再约朋友黎帮衬😋推介大家黎依度食私房菜啊🥰系anytime catering真正食到大厨既用心制作,环境私隐度又高,适合三五知己聚会book场一齐叹美食饮下酒倾下计😍情侣黎依度都好romantic😘主厨同staff仲好nice,黎依度fine dining绝对无错ar🥰坐系厨房前面欣赏住chef煮野食真系好享受😍真系好值得黎依度一试,食过就知食物质素系物超所值😍小明为食餐单: 酸萝卜伴木耳🥕先黎好开胃既前菜,木耳上面放有一粒粒既酸萝卜,酸味味,开胃一流🥰素菜酥饼🌮香脆既曲奇饼底上面有d酸酸地既菜丝、菇、豆伴埋一齐,好清新😋泰式生虾配青瓜🦐大大只生虾好爽口好新鲜,配埋酸甜微辣泰式酱好好味,青瓜好爽脆,一齐食好match,清新弹口,一啖放入口,正🥰紫苏叶海胆天妇罗🥬好特别既天妇罗,之前食既天妇罗都系虾、蕃薯、瓜等等,饮次chef特别以新既尝试黎做依个天妇罗,超级新奇口感一流味道超晒班啊😍用紫苏叶包住大大旧海鲜海胆系中间做天妇罗,外面紫苏叶香脆,内里海胆好香滑,入口即溶,两种口感味道溶为一体,好荣幸食到依个新菜式🥰海鲜浓
小明为食餐单:
酸萝卜伴木耳🥕
素菜酥饼🌮
泰式生虾配青瓜🦐
紫苏叶海胆天妇罗🥬
海鲜浓汤🥣
上碟时有大虾同带子系碟中央,然后再加上热辣辣浓郁忌廉汤,成个画面好靓好似一幅画咁😍汤非常浓郁同香,虾同带子都好新鲜鲜甜,加埋食用花既味道,好香好正😘
北寄贝配黑松露蛋🍳
原只北寄贝下面有甜甜粒粒粟米,北寄贝肉好爽口弹口而且新鲜,肉底下仲有加左黑松露既滑蛋,好喜欢啊😋
香烤牛肉🥩
牛肉烤得刚刚好,保持原有肉汁,好重牛肉味,肥瘦适中,食食下食条配上既菜,两只中和感觉唔油腻好好味🥰
潮州蚝仔粥🍲
听chef讲佢系潮州人,煮潮洲粥果然拿手😍蚝仔好足料,只只饱满,蚝味入晒粥度😋
姜汁豆腐花🍮
西式版既姜汁豆腐花,最上面有旧cream,原来系姜汁,一食即溶,中间有d脆脆合桃果仁,最下面就系豆腐花,好滑,次序要由底食上去,豆腐花又滑姜汁味更加锦上添花,卖相更加爆分,第一次食外表好似雪糕既姜汁豆腐花,好funny😍
汤圆绿豆蓉🥣
芝麻汤圆好烟韧,芝麻料好香浓,绿豆蓉清甜😘
黄金虾🦐
依个黄金虾系chef话煮开俾我地试下😋好香咸蛋味既大虾,好够镬气,新鲜热辣辣,咬开虾汁流出黎,虾壳脆卜卜😋