2017-01-15
同朋友去开荔枝角行街,见到有一间商场都有不少小店系入边经营,行咗一阵见有啲肚饿咁就上咗去3楼度揾嘢食,第一次去原来都有数间餐厅系入边,朋友就提议去板上试便当,我哋见价钱唔贵,就一于入去试吓。客人系先点餐,之后等叫Number ,我哋就可以出去拎嘢食,厨房都整得好快手,我哋等咗大概5分钟就有得食。柚子酱油烧整黑豚珍珠饭($58)猪肉份量不少,够肉汁唔会干争争,猪肉系半肥瘦,夹有少少肥肉,味道不错,最有惊喜嘅系猪肉会食到少少羊肉嘅味道。安格斯牛肉汉堡配脆薯( $68)一拎到个餐,就俾个包嘅份量吓亲,差唔多有半个盒咁大,一打开包装纸,沙律菜劲多到,牛肉够juicy ,连包皮都系有焗过,脆脆地,食完个包都劲饱,但我冇放过啲薯条,薯条系我最钟意嘅厚切,啱啱炸出嚟热辣辣,点埋茄汁真系一流。蒲烧鳗鱼珍珠饭($73)差唔多成只手掌咁大嘅鳗鱼放系珍珠饭上面,鳗鱼肉质滑而且软硬度啱啱好,唔会有骨,上面布满鳗鱼汁捞饭一流,而且份量都颇多。蜜糖鸡翼( $48 )有六只咁多,鸡翼外层沾满左蜜糖汁,味道甜甜地几开胃,大家都食唔停口。我同另外两个朋友都系点左跟餐嘅玫瑰花茶,玫瑰花淡淡香味,非常顺口,大家不知不觉都倾
柚子酱油烧整黑豚珍珠饭($58)
安格斯牛肉汉堡配脆薯( $68)
蒲烧鳗鱼珍珠饭($73)
蜜糖鸡翼( $48 )
我同另外两个朋友都系点左跟餐嘅玫瑰花茶,玫瑰花淡淡香味,非常顺口,大家不知不觉都倾左两个钟头计,呢间餐厅真系不错,下次可以再嚟打趸。