2018-10-20
《聚福楼》 #食在屯门📍屯门青善街28号康景花园地下1号舖-上次系附近食完间象泰宴 今次又黎返黎头揾野食 行过几个铺位见到呢间装修几特别几靓 系食西餐嘅 但会播住d 80-90年代嘅广东歌 d菜名又好特别 几有趣成件事🔹四方小小鸡堡 $98最特别嘅系佢唔系配普通薯条 佢系配炸番薯条 呢样坚加分!个包有煎过 除左鸡扒仲有生菜同蕃茄 个酱几好味 甜甜地嘅 呢块鸡扒有d惊喜 做得几好味 平时食burger都系食牛肉多 但证明今次我无拣错😋另外有d沙律菜 但美中不足嘅系呢个用左最普通嘅沙律酱 如果用返黑醋或者千岛酱都会夹d🔹冇菌既牛肝菌今次真系要食饭 $138呢个系咩名黎😂 其实佢系一个菇味好重嘅意大利饭 我真系好钟意食任何类型嘅菇 所以呢个好岩我口味 #重口味🔹阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢?🔝 $158蟹肉味几好 仲有小小蟹膏嘅香味,同行朋友就比较钟意呢个,因为长通粉既关系,重口味得来无个饭咁浓,入口比较易,啲汁都无咁杰口,有少许蔬菜,食落口有咬口🔹Jasmine Green Tea $45呢杯jasmine green tea清清地唔太甜,茉莉花味淡淡地带点香,加上最近凉凉地比一杯热饮系加分位,
📍屯门青善街28号康景花园地下1号舖
🔹四方小小鸡堡 $98
最特别嘅系佢唔系配普通薯条 佢系配炸番薯条 呢样坚加分!
个包有煎过 除左鸡扒仲有生菜同蕃茄
🔹冇菌既牛肝菌今次真系要食饭 $138
🔹阿蟹肉同埋蟹膏你想点呢?🔝 $158
🔹Jasmine Green Tea $45
呢杯jasmine green tea清清地唔太甜,茉莉花味淡淡地带点香,加上最近凉凉地比一杯热饮系加分位,不过饮到埋尾好似浓味左同甜左
🔹Rose Latte $38
每日都要饮杯咖啡 但因为都夜啦 唔饮斋啡咁浓