2019-05-31
同朋友聚会,由于要就其中既朋友返工地点,又有人想食牛扒,一位识食之人就拣左呢个。睇睇介绍先知原来系天后个间既分店!之前都食过天后个间,高质,一于GOGOGO!天后个间系地铺细好多,呢间系大厦上层,环境宽敞舒适仲有个几靓既吧枱,可惜佢地无酒牌。餐汤又估唔到几好饮,好浓茄味,啲菜又入哂味。我本身唔好沙律,但呢个我入到口,朋友钟意食沙律,佢话啲菜好食。炸鱼薯条,炸鱼炸得岩岩好,唔油腻。虽然我好小食炸鱼,但呢个我几钟意。佢啲鱼好林,食到外脆内软,加埋佢旧多汁既柠檬,整体配合得几好。薯条就不嬲都好食,最劲既系佢就算冻左都仲好脆,无得输。德州烧烤牛肉汉堡黎到食汉堡既地方一定叫汉堡,果然无令我失望。中间旧肉(唔好意思影唔到)多肉汁,好香牛味,面包皮用特别处理过,外皮好香脆,但个包又好松软,洋葱圈又炸到岩岩好,大赞。西冷牛扒呢个扒劲,劲在个样明明好好食,又好似煮到岩岩好咁(我地叫五成),但竟然系靭架!应该系旧肉唔靓,食汉堡既地方真系唔应该叫其他野食。猪鞍黎讲,比一般差,唔够嫩,比牛扒好食既,但我唔会推荐。都系个句,乖乖地叫返汉堡喇。*加分位虽然当日好多甜品都卖哂,我地book枱个阵又无讲定想写字,但侍
餐汤又估唔到几好饮,好浓茄味,啲菜又入哂味。
炸鱼薯条
德州烧烤牛肉汉堡
汉堡面包皮
德州烧烤牛肉汉堡
安格斯西冷牛扒配蕃薯蓉
西冷牛扒
猪鞍配黑糖菠萝
*加分位
虽然当日好多甜品都卖哂,我地book枱个阵又无讲定想写字,但侍应可以提供写字服务,好贴心。
啲套餐around 一百蚊包汤/沙律同野饮,比起天后个间抵食。另外汉堡同薯条系最好食,炸鱼都唔差,其他唔好谂(由其扒类),乖乖地食汉堡!
Ps 虽然餐厅唔多人,但系度订枱有八折,抵。