2021-11-13 550 浏览
将军澳啲商场多车位又有免费泊车优惠,所以好钟意到尼区揾食。上个月适逢有新餐厅开张,见到menu 竟然有蓝芝士pizza 即刻好想试,因为以前响澳洲working holiday 时都会成日食香梨蓝芝士pizza,初初听个名觉得系甜既pizza 系唔会想试,但食过就即刻爱上了,原来蓝芝士同香梨系咁搭架,真系一试难忘。尼间餐厅系用苹果做配搭,但用上蓝芝士既话,我好想食返澳洲既味道呀~中午时会有set lunch, 一份小食加一份主菜约$150。我地要左一个set,小食系炸鱿鱼主菜系松露油牛肝菌火腿大通粉,另外单叫左一份蓝芝士苹果薄饼,饮品可乐的话系罐装百士。炸鱿鱼-以小食尼计份量都好足,炸到脆卜卜但唔会好油腻。松露油牛肝菌火腿大通粉-松露油好香但食落口牛肝菌的味道更香更突出,配上香浓白汁味道一流。蓝芝士苹果薄饼-两种食材份量控制得好好,系久违的味道。我会觉得尼个系甜既pizza,绝对要试餐厅够大,坐得舒服,枱与枱之间的距离唔会太短。餐厅理念相同,绝对会成为我既食堂之一。

炸鱿鱼-以小食尼计份量都好足,炸到脆卜卜但唔会好油腻。

苹果蓝芝士Pizza
午餐