如果唔系铺喇沙瘾起,我系唔会谬谬然走入o黎。喇沙唔系度度识整,唔系话求其有个橙色汤底,加D味精就系喇沙,同样碗大,未必代表料多。其实讲到尾,喇沙就系新加坡车仔面,成个面o既灵魂就系个汤底,躯壳就系d面。躯壳系用黎装住灵魂o既容器,当d面索o左个汤底,灵魂先至算同躯壳合二为一。呢到o既灵魂标榜有落蛳蚶,但鲜味却欠奉;躯壳则太细小,而且够胆用濑粉充当主角,成$48蚊碗大ga,系咪应该对d客有d交代呢?材料亦有小虾(餐牌上写大虾)、鱼片、豆卜、鱼丸、墨鱼丸&蛋,但系货色远比港式鱼蛋粉逊色,鱼片鱼丸一d都唔弹牙,面且份量太少,除豆卜外,鱼丸鱼片只得一粒,蛋得半只。。通常四十几蚊已经可以食到捧住个3个月大o既肚好满足咁走,今次肚皮仍然感到空虚无比。睇得出老板想早日回本,店内所有食物价格偏高,同上篇食评一样,有冇人入黎食又系下回分解。