2019-05-28
唔知系我要求高咗,定期望太大,之前嚟食每次都好好食,呢排有排无嚟,好似无之前咁高质,都好食嘅,但就无之前我心中食泰菜 No 1 首选嘅感觉了。今次啲嘢显然比之前食失色咗,不过今次又真系叫咗啲同以往唔同嘅嘢食。个椰青沙冰好饮嘅,食到有椰肉嘅,但冰份量有啲多,有时饮饮吓会畀冰cover 咗个椰青味。冬阴公系配合返香港人口味,香料无咁重,同埋唔辣,呜,有啲失望,想饮返辣𠮶个version, 虽然呢个系好饮,但正宗会再好饮10倍。牛油鸡翼系令人失望嘅dishes 之一,啲蒜粒腍哂唔脆,食落痴牙,鸡翼又系整得唔够脆,味道ok, 但质感有啲令人失望。海南鸡系失望位 2, 比起之前,今次只鸡无咁好食,有啲干,唔够肥美,太瘦,又唔够油,仲有啲血,半份嚟讲份量都有啲少。再失望啲系,叫𠮶阵有叫埋油饭,但上鸡嘅时候先话无哂油饭,呜,无油饭送嘅海南鸡,又点食到海南鸡饭嘅滋味呢,但上咗就废事咁核突叫人拎走啦。个虾酱炒饭系唯一一样惊喜嘅菜,好重虾酱味,但又唔会过咸,啲料捞埋一齐,口感/味道都变得复杂同好食咗,最正系佢个腊肠味都岀得啱啱好,唔会抢哂虾酱嘅味,加埋个肉松都系新鲜嘅肉松,唔会话口感好硬,捞匀哂个饭又啱啱
个虾酱炒饭系唯一一样惊喜嘅菜,好重虾酱味,但又唔会过咸,啲料捞埋一齐,口感/味道都变得复杂同好食咗,最正系佢个腊肠味都岀得啱啱好,唔会抢哂虾酱嘅味,加埋个肉松都系新鲜嘅肉松,唔会话口感好硬,捞匀哂个饭又啱啱好,呢个饭高质。