睇新闻见呢间老字号茶餐厅就黎光荣结业就突登黎捧场晏昼三四点都好爆场 但都摄到两个人我地被安排坐接近厨房出餐位既二人台我唔太肚饿叫左个下午茶炸鸡翼餐配热奶茶朋友叫左星洲炒米配红豆冰睇得出佢爆场 厨房做到踢晒脚 出餐时间耐啲都正常我个炸鸡翼热奶茶同朋友杯红豆冰要10分钟先黎到但等个星洲炒米等左差不多30分钟先有???仲要迟黎过我地既食客碟干炒牛河都上左???同店员追左几次 佢就系求其敷衍话「今日多单 出菜时间要耐啲」你晨早讲要等咁耐我就唔会叫啦实情系佢厨房炒粉面饭系要group 单 要储够一堆单先至煮如果啱啱已经出咗你碟星洲炒米呢就要等下一轮啦 佢唔系跟张单几时落嘅次序上菜所以有机会迟嚟过你嘅食客 会有佢碟面先仲有单好离谱既事我地等食物期间 店员用左我地张台摆外卖 摆到成台都系炸鸡翼以及一堆与我地无关既外卖霸占左半张台好啦 以为佢借用一阵间都无乜所谓 点知佢搞左15分钟都未移开啲外卖Even 我地食物黎到都唔攞走啲唔关我地事既外卖?!二人台已经好迫同老板娘反映咁样点食呀 佢就话「无办法 小店地方浅窄」诸多藉口你要张台黎整理外卖就唔好比人坐啦最痴线系一米之外就有食客离开左既空台 佢偏要系我地
睇新闻见呢间老字号茶餐厅就黎光荣结业就突登黎捧场
晏昼三四点都好爆场 但都摄到两个人
我地被安排坐接近厨房出餐位既二人台
我唔太肚饿叫左个下午茶炸鸡翼餐配热奶茶
朋友叫左星洲炒米配红豆冰

睇得出佢爆场 厨房做到踢晒脚 出餐时间耐啲都正常
我个炸鸡翼热奶茶同朋友杯红豆冰要10分钟先黎到
但等个星洲炒米等左差不多30分钟先有???
仲要迟黎过我地既食客碟干炒牛河都上左???
你晨早讲要等咁耐我就唔会叫啦
实情系佢厨房炒粉面饭系要group 单 要储够一堆单先至煮
所以有机会迟嚟过你嘅食客 会有佢碟面先

仲有单好离谱既事
我地等食物期间 店员用左我地张台摆外卖 摆到成台都系
炸鸡翼以及一堆与我地无关既外卖霸占左半张台

好啦 以为佢借用一阵间都无乜所谓
点知佢搞左15分钟都未移开啲外卖
Even 我地食物黎到都唔攞走啲唔关我地事既外卖?!
二人台已经好迫
你要张台黎整理外卖就唔好比人坐啦
最痴线系一米之外就有食客离开左既空台 佢偏要系我地张台摆成座山既外卖
我黎茶餐厅食饭无expect过任何服务 但最基本尊重都要有挂

仲要等咗咁耐嘅星洲炒米竟然淡而无味 好微弱嘅咖喱粉味 莫讲话镬气
如果好食既话我条气都顺啲呀
唯一佢杯奶茶系唔错 茶同奶balance 饮落顺滑唔鞋口