2020-05-10
听闻K11 Musea开咗间会印哆啦A梦落咖啡嘅艺术cafe,一早book定位母亲节嚟食。12点嚟到已经坐满晒人咁滞,食物未到前,梗系四围行吓欣赏吓草间弥生、村上隆、KAWS等嘅展品啦!Bolognese ($108)长通粉唔会煮得太烂,而且非常挂汁,条条都沾满肉酱及芝士Linguine ($108)好浓郁嘅黑松露酱味道,煮得够干身,而且极多菇粒Tiramisu手指饼有啲酒味不过唔会太浓,口感半脆半软,夹住嘅cream好幼滑Cheesecake虽然唔系超级硬身𠮶种cheesecake,,质感偏软身,但芝士味好浓打印咖啡当然嚟呢度嘅目的就系饮打印咖啡啦!呢度用嘅系全港独家引入嘅澳洲品牌Aremde - NEXUS one,最正嘅就系可以提供图片俾咖啡师去制造出独一无二嘅冻咖啡或者冻朱古力!啱晒男朋友氹女朋友啦~ 我𠮶两杯分别系哆啦A梦及Happy Mother's Day,效果非常清晰,而且色彩缤纷,就算影咗成30分钟后咗都仲未化!最紧要妈咪食得开心又满意!
Bolognese ($108)
长通粉唔会煮得太烂,而且非常挂汁,条条都沾满肉酱及芝士
Linguine ($108)
好浓郁嘅黑松露酱味道,煮得够干身,而且极多菇粒
Tiramisu
Cheesecake
打印咖啡
最紧要妈咪食得开心又满意!