2024-10-15 607 浏览
朋友话最近去咗一间以猫猫为主题嘅餐厅,身为奴才嘅我二话不说就约埋主子契妈去试吓!Menu有好多款式,有拼盘又有散叫,店员推介我哋点做紧优惠嘅「厚切和牛猫罐头」,大大份先话$268,啱晒唔想用脑只想食肉嘅我哋!呢个拼盘一上枱就令我哋好兴奋,因为佢用一个巨型猫罐罐装住啲肉,店员一打开罐盖,干冰嘅烟雾效果就出晒嚟, 非常高级,梗系要狂影相啦!猫罐罐入面有厚切美国牛肋、厚切西班牙黑毛猪五花、厚切牛舌、厚切日本宫崎A5和牛同埋厚切澳洲縠饲牛板腱,冇错!呢个罐入面全部都系厚切,啖啖肉真系好满足!除咗厚切牛舌比较难咬之外,其他肉都好腍,主打嘅A5和牛真系好好食,油花分布刚好,唔会成口油~一场嚟到,我哋仲点咗电视节目有介绍嘅猫抓泡椒肥牛,见到一排肥牛上面满满嘅泡椒酱料,两个人合力夹住头尾搬上去烧烤炉,好快就食得!呢款肉真系全场惹味NO.1,泡椒辣得嚟好清新,虽然食完要饮水解解辣,但真系辣得好过瘾呀~朋友见猫抓洋葱牛小粒都系餐厅推介,就心思思想点嚟食,但之前同佢食烧肉放题食到咬唔烂嘅牛小粒,我哋都有啲担心同类产品会唔会有一样问题。结果呢度嘅牛小粒冇筋之余仲好软腍腍,而且份量都多,仲炒埋个洋葱嚟食,劲香口

朋友见猫抓洋葱牛小粒都系餐厅推介,就心思思想点嚟食,但之前同佢食烧肉放题食到咬唔烂嘅牛小粒,我哋都有啲担心同类产品会唔会有一样问题。结果呢度嘅牛小粒冇筋之余仲好软腍腍,而且份量都多,仲炒埋个洋葱嚟食,劲香口!

食完咁多肉,当然唔可以错过甜品啦!呢度嘅甜品款式比同类烤肉店多,而且款款都好啱用嚟打卡~我哋点咗一人一个猫抓焦糖布丁,$22呢个价钱真系冇得挑剔,即叫即做,上面仲有一个可爱猫手~最后仲忍唔住再叫多个白喵雪花冰,层次分明,又靓又好食!因为甜品即叫即做,建议大家要早15分钟就落定order,咁就唔驶慢慢等啦~!

又有和牛又有甜品,最后埋单每人唔驶$300,我哋就觉得抵过食放题,朋友仲话下次要叫朋友嚟试试,可以再战!