2021-11-13
呢轮都排晒长龙嘅burger店,所以专登晏啲先嚟食,唔洗排队直接入座~ 一去到门口,原来有部机可以落单,但我呢啲老人家,都系去返counter落单啦而家好多地方嘅burger一个都要成$100,但呢度嘅价钱真系亲民得多,最平廿几蚊已经有一个basic嘅beef burger。而且坐得都几舒服,装潢尤其是只公仔实在非常可爱,我最欣赏嘅系每两个位就有一支搓手液,台底又有个勾可以挂袋,非常贴心Cheese Burger ($65)$65连薯条饮品。好多时叫好多个burger,会分唔出边个打边个。不过Boy n Burger另一贴心位就系一打开个burger盒就有写系边种burger,唔洗惊捞乱。块手打牛肉原来系天然海盐洞熟成 20 天及不含抗生素,食落的确好juicy又滑溜唔会感觉好肥腻Signature Chicken ($48) 好厚身又juicy嘅鸡扒,一啲都唔干争争Chicken thigh ($28)外层香脆,仲系即叫即制,所以都等咗一阵。鸡肉一咬开啲肉汁必晒出嚟,仲有淡淡嘅黑椒味,非常好食!番薯味雪米糍 (+$10
Cheese Burger ($65)
Signature Chicken ($48)
好厚身又juicy嘅鸡扒,一啲都唔干争争
Chicken thigh ($28)
番薯味雪米糍 (+$10)
都不知几耐冇食过雪米糍,更加未试过系burger夹雪米糍!好好味呀,系童年嘅味道!番薯味超浓郁