2022-09-12
见到公主👸🏻仲唔下跪 • 请安🙇🏻♀️朋友爆左句🥴癫够未?都叫你咪睇咁多胶剧嫁啦🫠我都知系胶,但见到餐厅🍽既环境 • 布置......仲有个龙椅🐲位,又有埋衫👘俾你著住黎打卡📸就忍唔住讲埋𝐝胶野🫣~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪泰顺公主 • 泰式冬阴公卜卜蚬汤锅 ($198)唔一定食泰国菜🇹🇭先有得饮冬阴公既🧡沙白蚬份量好多🤩(*有图有真相,蚬壳都一大碗)大大只冇沙,汤底有落齐晒冬阴公既材料🍲(香茅 • 南姜 • 柠檬叶 • 指天椒 • 蕃茄 • 秀珍菇......)酸酸地,唔会好辣,几开胃😝.▪顶级雪花牛肉 • 细200g ($198)打边炉,点可以冇牛肉嫁?🐃雪花❄️分布几平均,唔会得肥膏,又唔会薄到碎湿湿🥩有用冰底,仲配左花花装饰🌺.▪真龙虾豚肉饺 • 6只 ($98)用左黄色💛烧卖皮,比一般饺子皮薄🤏🏻馅用龙虾肉🦞比虾肉🦐更爽口弹牙🤓.▪新鲜农场鸡蛋 ($10)以为我幻想食紧𝐒𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢用黎点牛肉?🥢朋友教既特别食法,请睇相🤪.▪桂花蜜响铃 ($78)本身谂住嗌黄金响铃(咸蛋黄)但见有桂花节🌼限定,第𝟏次见之外,仲要平$𝟏𝟎 😏
朋友爆左句🥴癫够未?都叫你咪睇咁多胶剧嫁啦🫠
我都知系胶,但见到餐厅🍽既环境 • 布置......
仲有个龙椅🐲位,又有埋衫👘俾你著住黎打卡📸
就忍唔住讲埋𝐝胶野🫣
▪泰顺公主 • 泰式冬阴公卜卜蚬汤锅 ($198)
唔一定食泰国菜🇹🇭先有得饮冬阴公既🧡
沙白蚬份量好多🤩(*有图有真相,蚬壳都一大碗)
大大只冇沙,
汤底有落齐晒冬阴公既材料🍲
酸酸地,唔会好辣,几开胃😝
▪顶级雪花牛肉 • 细200g ($198)
打边炉,点可以冇牛肉嫁?🐃
雪花❄️分布几平均,唔会得肥膏,
又唔会薄到碎湿湿🥩
有用冰底,仲配左花花装饰🌺
▪真龙虾豚肉饺 • 6只 ($98)
用左黄色💛烧卖皮,比一般饺子皮薄🤏🏻
馅用龙虾肉🦞比虾肉🦐更爽口弹牙🤓
▪新鲜农场鸡蛋 ($10)
以为我幻想食紧𝐒𝐮𝐤𝐢𝐲𝐚𝐤𝐢用黎点牛肉?🥢
朋友教既特别食法,请睇相🤪
▪桂花蜜响铃 ($78)
本身谂住嗌黄金响铃(咸蛋黄)
但见有桂花节🌼限定,第𝟏次见之外,仲要平$𝟏𝟎 😏
店员💁🏻♀️话可以就咁食,唔一定要放落汤🥢
新鲜🔥炸起,够脆卜卜✨,已经好好食,
再加埋拔丝桂花蜜🍯,甜甜地,更加抗拒唔到😝
(我地就咁食左𝟒件,只用左𝟐条落汤🫢)
▪野饮▪
▫️天地壹号 ($24)
▫️津路 ($24)
▪九宫格酱料 ($28/位)
其中最特别💁🏻♀️最上中间个个浸干葱🧅
🔺以上价钱💁🏻♀️需另加𝟏𝟎% 服务费
🔺宫廷风🏯🏰既特色主题火锅店🍲,仲提供埋宫廷服👘俾客人打卡📸
🔺汤底名🍲,用左唔同既公主👸🏻命名。卡位🛋又用左唔同既宫殿名。
🔺店员🙇🏻♂️服务好好,有礼貌,主动帮我地加汤🫖