2008-07-09 5 浏览
寻晚啱啱同女朋友睇完戏,谂住去试下,去到都十点喇,连埋我地有四枱,但系见到个可能系老细只手伤左煮唔到野,所以情怳都几乱,出单都几慢~!一坐低个小妹妹就比左两柸茶我地,不过系冻既!我女朋友想饮热茶,我问佢可唔可以比过柸热既我,结果都只系比左柸微暖既茶我...不过算啦...我地叫左个二人套餐,有汤,头盘,两份串烧,一个烧饼,仲有甜品!!首先黎个汤,并唔系行货既包装面豉汤,真系自己煮既木鱼汤,味道清好多,ok合格!!再黎系头盘:烧烟鸭胸,呢个都ok,因为系买番黎既,只系烧过下咁啫,所以冇咩惊喜~之后系串烧鸡肉,味道一般,个汁几好,可惜鸡肉本身唔够入味,再黎本来应该系芝士肠架,不过黎错左'芝士鸡肉'都算啦,因为要换既话起码要再等十分钟,所以照食,但系呢个又真系好食㖞!加埋芝士香好多,值得再试!跟住就到主菜喇'日式当当烧'大约有7吋,唔算好大份,外型唔错,加埋d木鱼花郁郁下咁几靓!闻到真系好香,食落味道都好正宗,馅料够多,口感唔错,海鲜虽然唔系咩新鲜野,但系起码冇雪味食落都唔会霉,又食唔到粉味,值得一赞!!最后到甜品喇,红豆烧年糕,呢个甜品呢!真系有d怪怪地,先唔讲味道,呢个明明系二人套餐,但系
最后到甜品喇,红豆烧年糕,呢个甜品呢!真系有d怪怪地,先唔讲味道,呢个明明系二人套餐,但系甜品就得三件,咁点分呢?仲有甜品底下既竟然系椰菜丝?!真系谂唔明~~!味道就唔好讲喇,总之未到难食,年糕本身太薄,烧唔到涨起,一d都唔烟靱,红豆又系买番黎既!
总括黎讲,份量太少,食完好似冇食过野一样,味道就还可以,不过$190埋单,贵左d啰~!!
木鱼汤 & 烤烟鸭胸
串烧 芝士鸡肉 & 鸡肉