2018-06-23
听个餐厅名以为系台湾野 原来系西营盘既一间家庭小店西餐 餐厅系开放式厨房 落单后听住煮野食既声闻住香味 更令人期待期待主菜既时候先试跟餐既忌廉浓汤 西兰花打得好幼细 饮落似薯仔蓉 好香香蒜榄油虎虾意粉卖相几吸引 虎虾肉厚好弹牙好鲜味 少少调味已经够 意粉软硬周中 同红椒洋葱香蒜黑椒用榄油炒香 惹味得黎几健康美国牛肩胛扒伴巴萨米可黑醋 (10安士) 之前听过牛肩系牛第二最腍既部分 但处理麻烦 要人手起左层筋膜先 小店竟然都会花心思做 抵赞! 冇10安士既概念 上枱见到块扒既份量吓亲 本身见咁厚身惊一系overcooked一系太生 出奇地成块扒都好腍 而且好juicy牛味好重 好钟意佢配搭几款伴菜 而且瓜系腌过再煎香 酸酸地好特别 黑醋都系自家调味过甜甜地好好味是日甜品蓝莓芝士蛋糕 第一啖就爱上了 芝士味好香浓 食落似雪糕 个饼底薄薄地唔重牛油味 唔会抢左蛋糕既味 好满足既结尾食完好满足既一餐张家呀女问我地岩唔岩食开始倾计 原来张家爸爸以前系酒店大厨 依家自己开餐厅 张家妈妈同呀女都行动上支持👨👩👧💪🏼 佢地明明知第三街唔系饮食旺区 但因为佢地好钟意住左好多年既西营盘 想系西营盘煮好味
香蒜榄油虎虾意粉
美国牛肩胛扒伴巴萨米可黑醋 (10安士)
是日甜品蓝莓芝士蛋糕
佢地明明知第三街唔系饮食旺区 但因为佢地好钟意住左好多年既西营盘 想系西营盘煮好味既西餐 希望咁有心既小店多d人支持啦❤️