~🍽: Couple’s Kitchen (元朗)========================‼️: 早餐供应至11:30am⏰✨: 装修好精致💖💖特别系餐厅入边嘅拱门几靓🚪🚪整体感觉舒服☺️☺️喺度食个早餐真心唔错🥰🥰=========================⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️【香煎纽西兰牛扒🥩配炒蛋🍳、牛角包🥐、烤蕃茄🍅、茄汁豆🥫】 ($79)🐹: 🌕🌕🌕🌗🌑🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑除咗个名有嘅配菜之外,餐入面仲有啲沙律菜🥗🥗整体嚟讲几丰富💕💕卖相都唔错✨✨牛扒🥩切开有少少粉红色💖💖食落肉味都算重🐮🐮淋嘅程度就算系不过不失啦😌炒蛋🍳几滑😍😍同埋都够湿润😋😋沙律菜🥗上面放咗啲柚子汁🫶🏻🫶🏻甜甜地咁食落冇咁单调🍬牛角包🥐口感外脆内软😻😻真系唔错☺️☺️不过建议上菜之后要尽快食咗先~如果唔系就会湿咗冇咁好食🧐—————————【英式炸鱼配炒蛋🐟🍳、牛角包🥐、烤番茄🍅、茄汁豆🥫】($54) 🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗佢嘅烤蕃茄都有半嚿蕃茄咁厚🍅🍅 嘅惊喜✨✨另外牛角包都好酥脆 🥐🥐其他就不过不失啦嚿鱼睇落会黑咗啲🐟 但系食落都几脆⚡️⚡️ 而且几厚,份量都算多 🤩🤩 可惜嘅系佢系属于有碱水味嘅鱼

🍽: Couple’s Kitchen (元朗)
========================

‼️: 早餐供应至11:30am⏰

=========================
⬇️⬇️⬇️食评⬇️⬇️⬇️

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

嚿鱼睇落会黑咗啲🐟 但系食落都几脆⚡️⚡️ 而且几厚,份量都算多 🤩🤩 可惜嘅系佢系属于有碱水味嘅鱼👀👀 同埋下面贴住只碟个旧会淋咗少少 🤏🏻🤏🏻 不过整体嚟讲性价比真系好高 💖💖 50几蚊可以食到个咁靓嘅all day breakfast真系唔错🍽️🍽️

—————————
【黑松露炒蛋 🧆🍳】(+$10)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

佢上面有好大pat 黑松露酱🧆🧆份量都算几多🤩🤩 而且都几香松露味~

另外炒蛋都几滑🍳🍳 份量就算适中啦~不过以性价比嚟讲就真系几高💖💖 整体来讲都几好食❣️❣️绝对值得加购

—————————
【薯饼 🥔🥔(两件)】(+$7)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌗
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌑

薯饼比我想像中大块🥔🥔 上枱个阵热辣辣脆脆地几好食⚡️⚡️另外唔知点解摆咗好耐都好脆😂😂 加分加分

—————————
【蒜蓉多士🧄🍞(两件)】(+$10)

🐹: 🌕🌕🌕🌑🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

佢系属于偏生𠮶只蒜嚟嘅🧄🧄姐系会有辛辣嘅感觉~另外都好香蒜蓉味同牛油味💛💛调味做得唔错✨✨口感嚟讲系成旧都好脆~如果钟意食软软地𠮶只蒜蓉包就要留意番啦😌😌

—————————
【纽伦堡肠🌭(两件)】(+$8)

🐼: 🌕🌕🌕🌗🌑

呢个价钱真系几抵💰💰味道唔系太咸😋😋入边仲有啲肉汁🫶🏻🫶🏻性价比都几高

—————————
【冰天雪地💙🤍】($24)

🐼: 🌕🌕🌕🌑🌑

卖相嚟讲真系好靓💙🤍有种蓝天白云嘅感觉🏞️🏞️

佢其实系蝶豆花再加椰子嚟嘅💙🥥 饮落椰子味为主,而且仲会夹杂啲椰丝喺入面Tim 🥥🥥 口感虽然几特别,但个人来讲麻麻哋😂 不过$24嚟讲咁靓都几抵😍😍

—————————
【花花世界🌺🍹】 (跟餐+$24)

🐹: 🌕🌕🌕🌕🌑
🐼: 🌕🌕🌕🌕🌗

个渐层都几靓❤️入边有洛神花🌺、芒果汁🥭、同埋蝶豆花茶💜

饮落酸酸甜甜😽😽芒果味都几重🥭配埋洛神花嘅茶味🍃整体来讲几清爽同埋解腻👍🏻👍🏻

=========================
🌟性价比:9.5/10
💖回头指数:8/10

加1️⃣服务费:❌
—————————
👩🏻‍🍳餐厅 : Couple’s Kitchen (元朗)
📍地址 : 元朗教育路63-69号福照楼地下2-3号舖