餐厅: 牛奶冰室 (屯門時代廣場北翼)
资讯:

2022-12-06 396 浏览
甚少入屯门嘅我,今日入嚟同男友食午餐,好求其咁乱入咗牛奶冰室,贪佢装潢以白色为主调几光鲜店内座位舒适,仲分咗高低座位===========🔹 全日餐 $52▶️生滚牛肉汤通粉牛肉份量不多而且较碎,牛肉味不太吃得到,口感偏软通粉煮得偏腍,汤底带点芝士及牛奶味道,油腻感偏重加咗少少菜粒,感觉几健康㖞▶️蒜香多士及牛乳炒滑蛋滑蛋上台时系室温,炒得够滑但蛋香及牛乳味都唁系好食得到多士外脆但面包密度低,蒜香味不突出跟餐冻奶茶质素正常但偏甜推介指数:5/10===========🔹 咸肉炒椰菜花饭 $56上台时见到咁多白饭🥲噢,系我天真,以为系生酮餐的椰菜花饭系饭上面铺上咸肉炒椰菜花🙃咁叫咗都唔好浪费啦,咸肉呢切到好薄身有7️⃣片咁多,椰菜花份量正常以川菜调味料去炒的咸肉味道正常带微辣,肥瘦适中,肉质则很有食肉干的口感🙂饭选用珍珠米,煮得够热,喺咁寒冷天气下为我补充能量🈵跟餐热柠水冇柠檬片嘅?啊,应该系我孤陋寡闻,餐厅用心良苦唔驶食客笃柠檬呀,所以唔放柠檬片落去☺️柠檬水饮落唔似新鲜柠檬的味道,感觉系加咗柠檬香料的感觉,几创新吖🫰🏻推介指数:5/10===========埋单$1️⃣1️⃣3️⃣嗯,填饱到个肚其实都已经
店内座位舒适,仲分咗高低座位
🔹 全日餐 $52
▶️生滚牛肉汤通粉
牛肉份量不多而且较碎,牛肉味不太吃得到,口感偏软
通粉煮得偏腍,汤底带点芝士及牛奶味道,油腻感偏重
加咗少少菜粒,感觉几健康㖞
▶️蒜香多士及牛乳炒滑蛋
滑蛋上台时系室温,炒得够滑但蛋香及牛乳味都唁系好食得到
多士外脆但面包密度低,蒜香味不突出
跟餐冻奶茶质素正常但偏甜
推介指数:5/10
🔹 咸肉炒椰菜花饭 $56
上台时见到咁多白饭🥲
噢,系我天真,以为系生酮餐的椰菜花饭
系饭上面铺上咸肉炒椰菜花🙃
饭选用珍珠米,煮得够热,喺咁寒冷天气下为我补充能量🈵
跟餐热柠水冇柠檬片嘅?
推介指数:5/10
埋单$1️⃣1️⃣3️⃣
嗯,填饱到个肚其实都已经系幸福的事呀‼️
2022-12-06