2024-01-30
朋友知我中意食串燒,book左間日式串燒居酒屋同我慶祝生日。以木系裝潢為主,十分簡約舒適。主打各式鳥燒,選擇頌多,咩都想食, 最後叫到成枱都係🤣。雞油渣炒枝豆 $68用左雞油渣炒好香!送酒一流。雞頸肉 $36口感鮮彈有嚼勁,唔會油膩。雞柳柚子 $38雞肉多左果香,酸甜既口感不錯!雞胸軟骨 $38雞胸軟骨都是第一次食!軟骨帶嚼勁,幾特別。雞肩肉 $38這部位比較稀有,質感亦相對鮮嫩,味道鮮嫩多汁。免治雞肉棒 $66肉汁軟腍帶點爽口,口感層次豐富。配橙黃色原粒蛋黃,沾上香濃既蛋漿食更滑口美味。煙燻鹿兒島豬腩 $138豬腩具有煙燻香氣,口感柔軟多汁,肉質鮮美,食落唔會有油膩既感覺,搭配自家製醬料更能突顯豬腩既風味。銀鱈魚 $78魚肉香甜柔軟,油脂滿滿,魚皮仲要燒到微脆,超好味!明太子厚楊 $42係加左明太子既豆腐,味道更濃郁,更厚揚豆腐厚身,上面仲有滿滿既明太子醬,外脆內嫰。蘆筍$32口感鮮嫩又清甜。珍珠蕃薯仔 $28綿密濃郁既蕃薯仔,味道香甜,一口一粒。翠肉瓜 $28爽口又多汁。沖繩苦瓜炒蛋 $88沖繩苦瓜比較爽口,味道微甘,炒蛋夠嫩滑,面頭仲灑左啲木魚絲,比我食左一大半😎。芝士年糕 $4
以木系裝潢為主,十分簡約舒適。
主打各式鳥燒,選擇頌多,咩都想食, 最後叫到成枱都係🤣。
雞油渣炒枝豆 $68
用左雞油渣炒好香!送酒一流。
雞頸肉 $36
口感鮮彈有嚼勁,唔會油膩。
雞柳柚子 $38
雞肉多左果香,酸甜既口感不錯!
雞胸軟骨 $38
雞胸軟骨都是第一次食!軟骨帶嚼勁,幾特別。
雞肩肉 $38
這部位比較稀有,質感亦相對鮮嫩,味道鮮嫩多汁。
免治雞肉棒 $66
煙燻鹿兒島豬腩 $138
銀鱈魚 $78
魚肉香甜柔軟,油脂滿滿,魚皮仲要燒到微脆,超好味!
明太子厚楊 $42
係加左明太子既豆腐,味道更濃郁,更
厚揚豆腐厚身,上面仲有滿滿既明太子醬,外脆內嫰。
蘆筍$32
口感鮮嫩又清甜。
珍珠蕃薯仔 $28
綿密濃郁既蕃薯仔,味道香甜,一口一粒。
翠肉瓜 $28
爽口又多汁。
沖繩苦瓜炒蛋 $88
芝士年糕 $48
香濃芝士加上煙韌既年糕,冇人可以抗拒!
日本燒湯丸 $32
係我最愛芝麻餡,湯丸煙煙靭靭,滿足。