2021-05-02
今日同女朋友去咗西营盘影下啲文青相,咁当然都要揾下啲靓靓cafe食嘢啦。去到新街呢度发觉静蝇蝇咁,以为都唔会有咩食,但临走就见到有间cafe饮嘢送牛角包…可惜原来只系去到11:30,但我地都照叫咗其他嘢食,发觉系好嘢嚟架!!我地分别叫咗CCC Patty Melt同埋Creamy Pesto Grilled Chicken。CCC Patty Melt简单啲讲就系洋葱牛肉芝士三文治跟薯条,啲洋葱同牛肉整得又香又冧,个汁有啲似烧汁,同牛肉好夹,而且加埋芝士嘅香味,非常满足!而烤鸡忌廉意粉就名不虚传咁真系好creamy,用咗青酱好惹味;啲鸡皮表层有少少㶶,但唔食皮嘅我冇咩所谓,啲鸡肉烤得好嫩滑。食完都好够饱!最后叫咗一杯热Mocha,咖啡师姐姐拉花拉得好靓,算系我见过最靓嘅拉花。虽然位置唔系太旺,但真系值得一试。如果有机会会再试下佢其他食物。