之前去开长沙湾,见到呢间乌冬店大排长龙👫🏻👭🏻👬🏻上网睇吓食评讲到好好咁,就试吓啦~果日系星期六下午,差唔多排左半个钟有多先至可以入座。我自己本身对面食嘅质地系好有要求嘅,钟意啲好烟韧弹牙嘅口感🫦 呢一间做出嚟嘅乌冬真系好符合我嘅要求🤩系好有咬口嘅😋咁啱我坐喺吧枱位置可以好清楚睇到佢哋整乌冬嘅过程👍🏻鲣鱼清汤乌冬🍲 $46鲣鱼汤味道比较清,面头有好多海带,同乌冬连汤一齐食,好好味😋不过我更加钟意酱油乌冬$50面质再硬身一啲🤩味道浓郁啲,啱我呢啲重口味嘅人🤣另外我哋亦都叫咗两个小食就系骨付鸡🍗$44同炸蚝🦪$70虽然佢嘅骨付鸡好出名,但系我哋又觉得只系正常嘅水准啦🧐外皮系好香脆,亦腌得好入味,但系内里肉质未至于好嫩滑。反而炸蚝🦪更有惊喜,蚝都算大只同埋好鲜味,炸粉脆得黎又好薄身👍🏻再经过嘅话我一定会再食❤️好似佢依家开多咗分店希望唔使再排咁耐啦~📍#鲣乌冬地址:长沙湾元洲街450/464号宝华阁地下4号舖🗺#长沙湾 #cheungshawan#长沙湾美食#长沙湾乌冬#长沙湾面食#长沙湾日本餐厅#香港最好味乌冬#香港乌冬#香港日本餐厅#hongkongudon#cheungshawanudo

另外我哋亦都叫咗两个小食就系骨付鸡🍗$44同炸蚝🦪$70

📍#鲣乌冬