去得多铜锣湾,先知𠮶到原来有咁多好食嘅嘢。不过当然要有个熟路又识食嘅人带你先得,因为呢啲舖头都唔喺喺大商场,大街,唔系熟路真系比较难揾。今次就去左#Hashtag B。其实好耐之前已经睇过啲KOL介绍呢间面包舖,佢嘅卖点系好多层嘅酥皮同埋好脆。当时应该系啱啱开店,又系人气人龙店。而家热潮过左好耐,唔使排队又试吓系咪咁好食先!因为食饱饭嘅关系,我哋乜放左几个钟先食,都惊啲皮会淋。不过,一咬落去,不得了!个皮仲系非常脆,而且系香脆,完全唔油!我好钟意呢个脆皮,因为其实我唔太钟意食酥皮蛋挞,一般嘅酥皮蛋挞我都觉得比较油。而呢个蛋挞嘅酥皮系脆而不油,太过啱我啦!!虽然嘅个蛋挞比较贵,原味都要$18,个佢个蛋挞比一般都大,而且放左咁耐都系脆而不油嘅酥皮真系好难得,所以贵少少我觉得都好值得。朋友话佢个开心果味都好好食(会再贵少少),下次有机会我都要一定要试下先。

今次就去左#Hashtag B。

而家热潮过左好耐,唔使排队又试吓系咪咁好食先!

而呢个蛋挞嘅酥皮系脆而不油,太过啱我啦!!

2024-11-21
  • 葡挞