2023-07-31
岩岩去完台湾返黎🤣硬系要约朋友出嚟派下手信啦🎁今次去左食湾仔食饭😏哗🤠呢间餐厅的菜式分左四大系列😳分别系日式丼饭、五目蛋包饭、日式咖喱饭同月见乌冬🌟如果想食得再丰富啲😃仲可以满腹追加小食添😀每款套餐都有一份前菜小食😆芽菜小食🙂开胃开胃☺️特制吉列猪排蛋包饭 $72🍛呢个价钱可以食到嫩滑蛋包饭🍳又可以食香脆的吉列猪排🥩真的十分抵😉性价比十分高。蛋包饭加上自家制的咖哩汁,不但可以食到蛋香味十足的饭,还能品尝到日式风味的咖哩汁。除左可以拣秘制日式咖喱之外😯仲可以拣忌廉蘑菇汁添🤘吉列猪排外皮炸的干脆得来,内面汁水横流😀一口猪排,配上口饭,令人回味无穷😋。大阪酱烧和风牛丼 $71食过店员热烈高度推介的当店人气No.1 之后🤠我地亦拣选左一款日式丼饭😊🌟充满日本风味的牛丼☺️令我想起今年二月去过大阪旅行🧳讲返个味道先😜牛肉同饭的品量都比得好足😆而且牛肉够厚身😋洋葱🧅口感唔错😉再加上紫菜、木鱼同沙律酱❤️味道更上一层楼💓其味无穷💕如果我下次帮光顾呢间餐厅🍴我亦想试吓日式丼饭系列的黑松露双色芝士和风牛丼🤭感觉都系好菜肴🤫除左食左特制吉列猪排蛋包饭同大阪酱烧和风牛丼之外😝我同朋友还想品尝更多的菜式😏呢间餐厅有
每款套餐都有一份前菜小食😆
芽菜小食🙂开胃开胃☺️
特制吉列猪排蛋包饭 $72🍛
除左可以拣秘制日式咖喱之外😯
仲可以拣忌廉蘑菇汁添🤘
大阪酱烧和风牛丼 $71
除左食左特制吉列猪排蛋包饭同大阪酱烧和风牛丼之外😝我同朋友还想品尝更多的菜式😏呢间餐厅有个满腹追加套餐☺️
吉列炸虾 +$24🍤
炸虾虽然简单易整,但炸的酥脆,又不失虾的鲜味,这就不容易了。这家餐厅就做到以上所提的,值得大家去尝试🤩
吉列芝士汉堡扒 +$29
Wow😲原来炸左的芝士汉堡扒系咁别树一格🤓香口炸物🫢汉堡扒夹住流心芝士🧀 炸物滋味🥳
牛乳蟹肉可乐饼 +$18
果然系人气商品🤫呢款食物都好有惊喜🫢馅料爆汁流晒出嚟好吸引🫡
餐饮升级✌️
可乐 +$8
可乐简简单单😂开心加配🥳
巨峰乳酸梳打 +$16🍸
这杯饮料是餐厅的人气之选,亦只需要加$16就可以品尝。饮料好惊喜,葡萄味的乳酸汁,酸酸甜甜,大人小孩都会十分喜欢👍🏻,加上梳打的汽水感,在炎热的夏天,喝上一大口🧊,满足的气从胃上涌上来,“嗝”出来,好幸福🤗
📍五目屋 (湾仔)
🔍湾仔兰杜街2号丽都大厦地下8号舖