2016-07-15
同两个朋友去开湾仔做少少野, 又唔熟湾仔嘅餐厅, 咁啱见到呢间风花雪月有得食日本野, 就入去试下啦 呢间餐厅有3层, 分别系食意粉 饭 PIZZA, 铁板烧, 同寿司。咁我地就拣左系1楼食意粉PIZZA (其实坐左系1楼都可以嗌其他类型嘅食物, 不过我地就冇特别试啦...) 因为相对上价钱比较实惠。一入到去整体感觉就系干净... 成个场都好企理好舒适. 如果多人去仲可以坐包厢, 望到入面成间VIP房咁, 好似几正. 但我地唔多人, 就坐番外面嘅枱啦. 睇完menu因为天气热大家都冇乜饭瘾 净系叫左明太子意粉, 7重芝士PIZZA, 韩牛PIZZA, 仲order左ice green tea cappuccino。明太子意粉: 一睇到上面堆明太子已经觉得正, 个waitress仲好好人提醒我地要捞匀D个意粉, 惊搞到一啖咸一啖淡, 捞完发现明太子真系几多! 多到分完意粉仲有净左系只碟到.意粉嘅白汁比较清, 突显到明太子嘅味. 呢到嘅明太子好够鲜味, 而且冇平时果d咁咸, 清清地真系唔错!7重芝士PIZZA: 而家咁兴芝士野, 个朋友又劲钟意芝士, 所以就嗌左个7重芝士PIZZA. 食落真
明太子意粉
cheese pizza
和牛pizza
呢个pizza同芝士pizza系两种感觉. 呢到嘅pizza都系薄批~我自己就钟意薄批嘅, 食落脆脆地有饼干feel, 又唔怕厚底食到劲饱嘛~
Overall呢间真系值得推荐, 野食都唔会好油腻或者太浓味. 相信都会再帮衬!