2018-05-27 965 浏览
我对粉红色的爱无止境,一见到开左呢间野就飞来食,当然影相都系一个很重要的一环。成间野真系好粉红,朋友笑说如果侍应系女仆或者执士就好了,真系谂太多,不过侍应哥哥都很照顾周到的~哈哈!环境fancy,食物都好fancy,竟然用个三层碟黎上个二人餐,认真地high tea住食dinner。先讲下最上层的龙虾脆多士蛋卷,系竹炭多士,一流的视觉效果。之后系第二层的芝士玉子烧,黎到呢到先发觉2个都系蛋,不过以不同形态上菜,都系中意玉子烧,个甜度做得很好,有日本感觉。最低层的海胆卡邦尼真心不错!很creamy很浓厚,feel到个汁入面都有加海胆而非净系得面果几粒,食完都几有份量。沙律用樽上要自己摇匀先食,足料但感觉不知从何入手去食。另一个沙律有成只烧虾,都烧得几香~原来三层架之外仲有个粉红色的小汉堡,叫左炸鸡果款,佢真系好细个好可爱!个炸即炸所以都算新鲜热辣辣上碟,两个人一人一口就ko左。main course个慢煮三文鱼虽然等奈小小,但超级惊喜!非常软同滑而且慢煮锁住晒肉汁,浓浓的omega 3跑出黎,个薯蓉都好好食,虽然食左咁多野真系饱饱地但都不自觉地清晒,真系好令人有回头的冲动!饮品方面都算几

竹炭多士卷蛋

先讲下最上层的龙虾脆多士蛋卷,系竹炭多士,一流的视觉效果。
龙虾玉子烧

海胆卡邦尼

沙律

沙律用樽上要自己摇匀先食,足料但感觉不知从何入手去食。
烧大虾沙律

另一个沙律有成只烧虾,都烧得几香~
炸鸡粉红汉堡

慢煮三文鱼

Teddy  bear

Yellow  submarine

饮品方面都算几重点,因为佢杯杯都设计得好靓~我叫左有bear bear的choco n cookies,朋友叫左yellow submarine,好似系芒果+berry之类的,好fresh~
海胆卡邦尼
烧大虾沙律