2020-08-11 304 浏览
呢间野系厚福街开左一排都冇试过,谂住应该都系台式便当𠮶啲嘢,点知𠮶日经过,见到原来有蛋饼!咁就要试试佢啦~店面本身唔大,宜家限聚左就更加少位,好似得五、六个二人座位?不过我地中午时间去,冇乜人。我地两个人嗌左盐焗鸡柳冷面($54)同猪扒肉燥饭($54),外加一份芝士肉松蛋饼($38),跟餐一杯珍珠奶茶(+$6)同茉香珍珠奶绿(+$6)。盐焗鸡柳肉质ok,几嫩,个盐焗味就差啲啲,下面嘅冷面连埋花生酱好味,唔expect原来有蟹柳🤤不过唔需要抱好大期望。猪扒肉燥饭,猪扒好嫩,而且唔油,有小小惊喜,下面肉燥有d少,味道不过不失。茉香珍珠奶绿,唔记得嗌少甜,但又唔会好甜,入口有茉香味,珍珠就普通。跟餐加六蚊,我唔要求咁多。唔系我饮,不评论。This is why I came! 望落都几吸引,未去到惊喜,但就系我怀念的蛋饼嘅味道,肉松同蛋饼嘅配搭系冇得输(佢有得配另一样野,唔记得咗系咩)~想食蛋饼嘅人绝对可以嗌嚟怀念下~入面嘅芝士系流出嚟㗎!总结:店面环境不大,食物又未算好大惊喜,如果只系靠个蛋饼撑场嘅话,好容易被隔离五分钟路程嘅铁牛取代。不过个蛋饼又真系为左佢嚟一次嘅~😌

盐焗鸡柳冷面

猪扒肉燥饭

珍珠茉香奶绿

珍珠奶茶

唔系我饮,不评论。

芝士蛋饼(肉松)

入面嘅芝士系流出嚟㗎!

2020-08-10
盐焗鸡柳冷面