2024-10-15
今日同friend又到铜锣湾嘅米走鸡,一间港式鸡煲火锅店。我哋系去过其它分店,太吸引人了,食物又香又好味,价钱又相宜,所以就决定今晚一齐嚟试呢间分店。首先,佢个汤底蒜蓉卜卜蚬锅,汤底香醇浓郁,几balance嘅,蚬同蒜香味完美地融合系一齐,会一直再想多饮几口。再嚟就系精选嘅澳洲和牛M8肩胛肉眼片啦。呢块肉真系好大片好滑,清甜嘅牛肉香,好好食,再配上自家秘制酱料,味道实在是太好啦😋。佢哋嘅西班牙黑豚肉同我以前食过嘅都好唔同,肉嘅油脂会比较多,但我钟意!食落口好香嫩,搭配汤底嘅味道更上一层楼,食完一片仲想再食,好满意👍🏽。再嚟就系虎虾,真是一个超惊喜!大只肥美,咬下去香脆弹牙,鲜甜味十足,好好食👍🏽。最后一款点饺,脆口鱼皮包裹馅料,口感多变,又有弹性,唔错!😄。呢间「米走鸡」一样唔错,食到好饱,价钱都Ok嘅,绝对值得一试👏🏽。下次再试下佢哋嘅鸡煲火锅啦!