2014-03-06 1409 浏览
本蛇系鸡蛋迷,各种鸡蛋本身,水煮蛋,茶叶蛋,荷包蛋都爱,鸡蛋制品也迷,pan cake,格仔饼,当然也包括鸡蛋仔Hong Kong Style Pan Cake啦。原味已经够好味啦,但间间店差别也不太远。妈咪嘅特别之处在于粒粒朱古力鸡蛋仔。本蛇虽然喜欢朱古力,但碍于身材,平时唔敢放胆食朱古力itself,但朱古力制品就会自欺欺人,应该唔咁肥挂。鸡蛋仔出炉即刻食简直系极品,外脆内软,我会采取包围策略,从边上的脆边食起,再食中间部分。朱古力粒粒会微融在鸡蛋仔中,虽仍然有粒粒嘅口感,朱古力味在食嘅时候却能弥漫成个口,好似啖啖都系朱古力啊!一粒一粒食掉你!由于鸡蛋仔中间也是空气,食完之后,并不会太饱,继续奋战下一间食店!
原味已经够好味啦,但间间店差别也不太远。
妈咪嘅特别之处在于粒粒朱古力鸡蛋仔。
外卖自取