2018-11-04 152 浏览
本来对呢间铺既甜品都好高评价,但每况愈下;今日去叫左个古早味刨冰,稳稳阵阵拣左曲奇雪糕、地瓜芋圆同布丁。结果黎到已觉有的奇怪,首先系雪糕俾左呍呢拿我,都算!个布丁完全系好核突咁摆左系侧边,都算!重点系当我用匙插落的冰度系完全插唔到,插落去仲可以成个反上黎,连个雪糕都系硬到插唔到,根本就系刨冰放系雪柜冰住拎出黎果只。咁我就问下佢地点解会咁,佢地竟然答呢种系台湾既刨冰,拎第二个出黎都系咁!!?当我地未食个台湾既刨冰?真系火都黎,我放弃食呢个雪柜刨冰,亦放弃呢间甜品,以后都唔会再去。甜品铺都好讲质素,当你愈做愈差既时候,自自然然人就会流失,以前每次去都要等位,而家可以就咁行入去我谂都有原因,去隔离果间甜品店食返的普通甜品无咁嬲,祝佢好运!
古早味刨冰
2018-11-04