2018-10-18
难得听日放假, 小妹最近又追紧韩剧, 就决定食返餐韩国餐! 拣左呢间系旺角既辛安东元祖奶奶鸡, 好就脚 被安排坐上二楼, 餐厅座位好阔落小妹两人, 坐左张四人枱入到铺头, 见到好多心心, 原来系客人写既心意卡, 好壮观 见到个餐牌, D图好吸引, 食物既款式唔算好多, 但张张相都影得好靓 由于得两个人, 小妹就决定叫两款传统既韩国野! 店员主动同我地讲, 餐厅做紧promotion, 只要like餐厅Facebook就会送野饮安东元祖奶奶鸡(半只)$158: 叫左小辣, 第一个感觉系好大碟! 有十多件鸡, 薯粉, 薯仔, 青瓜, 仲有冬菇! 虽然佢个感觉好似鸡煲,但系佢既鸡肉比鸡煲滑好多, 配合个汁, 好惹味 另一个重点系薯粉! 薯粉吸左好多汁, 劲烟韧(餐厅一早准备左铰剪), 如果钟意食辣既朋友, 一定好钟意 传统韩卷 $48: 呢个饭卷馅料都几丰富, 好有韩国既味道 , 下次小妹要试下芝士既传统韩卷! 最后真系要赞一下呢间餐厅既服务, 店员会好主动介绍一D优惠, 又有礼貌 , 抵赞
就决定食返餐韩国餐!
拣左呢间系旺角既辛安东元祖奶奶鸡, 好就脚
被安排坐上二楼, 餐厅座位好阔落
小妹两人, 坐左张四人枱
入到铺头, 见到好多心心, 原来系客人写既心意卡, 好壮观
见到个餐牌, D图好吸引,
食物既款式唔算好多, 但张张相都影得好靓
由于得两个人, 小妹就决定叫两款传统既韩国野!