2018-08-19 56 浏览
今日食的原来系香港的历史,其实我唔知俄罗斯有咩出名好食,仲要系上海派俄罗斯西餐,更加唔知有咩食,朋友介绍就黎试下但系睇番佢张介绍,上海派俄罗斯西餐,原来系十月革命时,好多人逃难到上海,系上海发展左俄式西餐,再系香港由上海帮罗宋大菜主导所以我睇到餐牌,食d野咪茶餐厅啰😂 黑椒牛柳丝意粉,白汁鸡皇饭,原来茶餐厅既西餐,系咁样变出黎当然仲有好多特色菜啦,叫左几样,罗宋汤就已经无理由唔叫啦,明显无味精,但仍然好浓味,而且可以有红菜头,味道比平时饮的更甜虾多士,同平时食的差不多,但更香脆,虾味都足,而且食完又唔觉太油招牌基辅鸡卷,真系都未食过,用刀慢慢的切开,热气不停涌出黎,外脆内嫩唔咸唔浓味又岩岩好,下次可以试下更重口味的芝士鸡卷最后都再叫左个牛肉芝士汉堡,食落牛肉汉堡都似手打,一切开入面的芝士就流出黎,好邪恶