2019-07-05
荷莲带子沙律 :带子大粒新鲜,上面加左好多腌料超多香草,味道都几辣,好开胃。暹罗虾 :哩个虾真系好有诚意,只只都好大只,而且食得出系好新鲜,清蒸得刚刚好唔会好老。个汁先系重点,酸甜适中落左好多辣椒我钟意!落左好多香料,超有泰国风味,不过这唔食得辣既朋友就要先拨走啲辣椒啦。泰式炖花胶 :我期待已久既主角!块花胶又大又厚,超「肥美」,而且成块花胶都好完整,唔会剪到好碎见到都已经好想即刻成块鲸吞落肚。个煮法都系好似一般餐厅咁,发好后用水重复炆煮,味道唔错。泰式鲜虾刺身 :啲虾新鲜又大只,腌得好入味。酸辣汁原条蒸鱼 :本身我系唔太好鱼,不过哩条鱼我差唔多一个人食晒咁济。其实条鱼系蒸既,本身应该系无乜味,但重点就系个汤啦,好似酸辣汤咁既味,带好浓既香草香,柠檬草呀姜呀,真系无得顶?鱼就唔系话超大条,但系四五个人食,仲要叫埋其他菜就差唔多啦。
泰式鲜虾刺身 :啲虾新鲜又大只,腌得好入味。