2020-09-20
我同老公实在太挂住俄罗斯既食物,所以特登揾下除左我地食开个间东欧餐厅,想试下新野,虽然知道呢间老板两姊妹系乌克兰人,餐牌内菜式选择唔算特别多,但食味既味道同装修完全勾起我地系俄罗斯食既回忆。首先有黑麦面包,饮品老公饮啤酒,我嗌左homemade lemonade,之后嗌左一个鲱鱼红菜头鹌鹑蛋沙律,食落好清新。梗系唔少得叫埋罗宋汤啦,我冇另加肉,所以感觉相对冇咁浓郁,不过味道系好既。主菜我地嗌左beef stroganoff 同 Chicken Kiev,呢道个beef stroganoff系宽意粉底,味道一般,我地系第间食过系薯蓉底既就好似match D同牛肉林D,所以我下次唔会再嗌呢个, 但至于个Chicken Kiev就相当出色。最后甜品嗌左个煎芝士班戟,我地系俄罗斯食过间好出名既,相比之下系有分别,不过都唔错。最后千二蚊埋单,以中环地区同食物质素,价钱尚算合理。
最后千二蚊埋单,以中环地区同食物质素,价钱尚算合理。