2005-08-27
朋友请食生日饭, 夜收工都等埋我, 无奶油唔! 到中环成9点几, 佢提议呢间.台好逼, 同隔离台好close; 呢度又系casual, 其实一大班人吃就几好, 仲有俄罗斯音乐....开支意大利03年白酒, 又几好㖞! 叫几样食, 头盘系咩唔记得, 记得只有个罗宋汤, chicken Kiew同veal cheeks. 个汤我地拣跟oxtail, 味道好浓郁, 啖啖肉好滋味; chicken Kiew系炸物, 鸡肉都几滑, 不过我唔系好钟意; 个牛仔面猪灯就几正, 一旧旧同豆一齐炆, 好腍而且味道好夹; 本身有面包皮焗, 个面包皮切开可以点汁食, 但我觉得用饭捞汁仲正!呢度侍仔见你唔系鬼就同你用中文对话, 但我朋友其实英文好, 不过咁都系好, 话晒系中国人地方呀麻, 无咁扮!