2021-10-17
去开新蒲岗我先发现原来开咗Tapas Brew, 所以就即兴同朋友拣咗呢间餐厅食饭~唔使睇餐牌都会即刻叫咗德国咸猪手配蒜泥沙律同埋酸菜先~ 一如以往咁大份,份量又多~ 猪手皮好够脆,入面嘅肉就好嫩滑~ 双重口感,热辣辣好滋味🥰 酸菜同薯仔沙律嘅调味都做得好好,配埋猪手一齐食仲冇咁油腻👍🏻另外必点嘅仲有特色烤乳猪,烤得好香,一咬落去啲油就会爆出来,好惹味😛食咗咁多肉就要食啲淀粉质啦,我哋叫咗西班牙黑毛猪风干火腿野菌阔条面~ 风干火腿好香口,成个意粉就好Creamy, 两者好Match, 一啲都唔油~食猪手都系一定要叫啤酒,所以我哋就每人叫咗一杯啤酒🍻一啖接一啖好爽🤣🤣最后仲叫咗一份粗薯条配黑松露酱去送啤酒~ 食埋饭,倾吓计又饮下酒咁就一晚啦🥰