2016-01-12 12450 浏览
约年几前,同朋友喺度食过晚饭,留下唔错嘅印象。今次同best friend 庆祝生日,就提议来呢度食法国菜。一来带佢食好嘢,二来离上环地铁站行几步路,都算方便。我地两人都点咗4 course dinner:先来个面包。Course 1: 我要咗沙律,朋友要汤(磨菇汤)。沙律就中规中矩。我试咗朋友一啖汤,几香浓菇味,似乎汤出色过沙律。Course 2: 我地都一齐点咗呢个带子海胆温泉蛋。先讲带子:外层煎得几香,内里嘅肉就刚刚好,唔会太熟而老哂。good! 海胆:大大只,入口非常滑,好似食雪糕咁亦都好鲜甜。温泉蛋的蛋心都系流心的! Course 3: 我点咗Grill 黑毛猪, 朋友要Grill 龙虾(唔洗加钱)猪肉烧得平均,唔会话边𠮶啲会老咗。朋友同我试过都觉得不错,肉质都几juicy而软熟。龙虾烧得出色,新鲜同几弹牙,朋友食到,合理眼话好正 Course 4: 甜品女仔更系饱极都仲有quota 食甜品啦。原本想叫一个心太软share, 点知佢地话有(menu 上无的)apple crumble,点抗拒呢?!所以order 埋卖相都吸引。心太软加上vanilla ice
约年几前,同朋友喺度食过晚饭,留下唔错嘅印象。

,二来离上环地铁站行几步路,都算方便。

我地两人都点咗4 course dinner:

先来个面包。
Course 1: 我要咗沙律,朋友要汤(磨菇汤)。

Course 2: 我地都一齐点咗呢个带子海胆温泉蛋。

海胆:大大只,入口非常滑,好似食雪糕咁
亦都好鲜甜。

温泉蛋的蛋心都系流心的!

Course 3:

龙虾烧得出色,新鲜同几弹牙,朋友食到
,合理眼话好正

Course 4: 甜品

卖相都吸引。心太软加上vanilla ice cream, 非常美味!

最后杀埋个apple crumble...好香牛油味!大大粒crumbles 同大大粒苹果

食完大满足。朋友非常开心,话想下次再带人来encore
2016-01-11
庆祝纪念