2009-10-17 8 浏览
大陆同事来港旅游, 原本同佢地去食日本野, 但个个都好攰唔想行, 最后就选择左佢地酒店附近食越南野. 老赵巳经有10几年历史, 由我细细个系渡船角开始到山林道, 大部份食物都维持水准.先来泰式无骨凤爪, 又酸又辣, 好开胃, 好好味春卷大条足料,外脆内软,用生菜包住,点鱼露,好好吃炸猪扒鸡翼饭, 猪扒炸得好干, 虽然有点鱼露, 但都系干, 再加上成个饭又无咩汁, 干上加干, 完全令我觉得佢唔好食椒盐软壳蟹系我既至爱, 每一次都要食, 我地四个人食一碟, 可能因为太好食, 居然觉得唔够喉, 好想再叫, 但又怕热气, 只好下次再来.另外仲叫左一个金边汤粉, 汤底浓郁, 好好味, 仲有好多配料, 自己睇图啦~佢地既饮野都唔错, 青柠梳打, 珍多冰, 绿豆冰都好good~至于服务,可能我地好夜至去食, 成间餐厅得我同另外一张枱, 所以出菜都好快, 唔洗点等, 阿姐都几好礼貌, 感觉不错. 连我d同事都话有机会再来食过, 好彩佢地钟意食, 如果唔系都唔知点算.
先来泰式无骨凤爪, 又酸又辣, 好开胃, 好好味

春卷大条足料,外脆内软,用生菜包住,点鱼露,好好吃

椒盐软壳蟹系我既至爱

2009-09-19