2018-12-09 2577 浏览
以前黎过食DINNER, 记得感觉几浪漫, 估唔到而家咁多人食, 但online book 都仲有88折, 真系好餐厅灯光较暗, 餐枱够宽, 播住轻松音乐, 适合放工人士黎放松, 见其他食客连倾偈特别自在D, 所以感觉少少嘈先食d 生蚝, 侍应推介做紧promo, 好平 $10只, 系加拿大蚝, 虽然价钱平, 但味道唔差, 海水味唔重, 口感creamy凯撒沙律加左烟三文鱼, 沙律菜好新鲜, 烟三文鱼份量多餐汤系意大利杂菜汤, 用料多, 好多蔬菜粒粒, 味道酸甜适中旁边既面包仍保持温度, 暖暖地, 非常软熟德国咸猪手, 黎到时先完整上俾你打卡, 之后再拎返入厨房拆肉分件, 真细心表皮焦脆, 入口化渣, 肉质柔韧唔干柴, 肥而不腻, 咸淡得宜, 配合自家制的芥末籽烧汁, 非常惹味配菜有甘笋&焗薯侍应介绍厨师精选拼盘, 今晚系西班牙黑毛猪扒架+牛柳, 价钱合理黑毛猪架表面煎得好有焦香, 锁住肉汁, 一边切一边渗出肉汁虽然系全熟, 其实肉质都依然细腻, 充满油香, 好juicy而牛柳, 约7成熟, 肉质非常软腍好易切, 质感好似牛腩咁, 入口充满肉汁油份饮品种类好多, 餐厅仲有free fl

凯撒沙律加左烟三文鱼, 沙律菜好新鲜, 烟三文鱼份量多

旁边既面包仍保持温度, 暖暖地, 非常软熟

配菜有甘笋&焗薯
德国咸猪手

黑毛猪架表面煎得好有焦香, 锁住肉汁, 一边切一边渗出肉汁

牛柳

黑毛猪扒架

饮品种类好多, 餐厅仲有free flow package
最后因为饮品有7折, 而我地又唔想饮酒, 侍应推介mocktail 俾我地
呢杯叫Pussy Foot, 混合果汁, 牛奶, 梳打而成, 充满甜香, 入口比较清爽
Pussy Foot

酒吧特别为我地泡制呢杯Pornsatatr Martini, 在果汁上放左燃烧中既热情果, 将热情果香味渗入饮品中, 味道fruity, 真系好特别
Pornsatatr Martini

最后食埋甜品, 奶冻, 呢餐真系好丰富, 好满足