2018-10-15 674 浏览
跟妈咪到中还威灵顿街摆花街交界嘅一号广场一楼食中菜。同妈咪食嘢梗系要有要求啦,系食得健康而又确保无牙齿烦恼而产生的问题。佢之前黎过铜锣湾的名馆好回味,咁一定要试下啲新菜式啦!先黎个前菜-陈醋珊瑚红海蜇头一黎到,我地无声出,竟然系隔离枱几位女士哗哗声!腾云驾雾,仿如置身壮丽仙境。味道及口感很好!爽口且易入口,陈醋浓度刚好,不浓不稀!第二样系金橙色嘅-茉莉花蟹埲炒滑蛋蛋炒得好,滑溜又香,也有很多茉莉花朵摆设,可惜系没有什么花味。量可以多点啊!第三要平衡翻-金银蒜鱼娃娃菜平时喜欢食菜,这个看似简简单单、正正常常,但好健康的蔬菜,鱼干仔比想像中大同多,几咸香、增加口感。第四样-黑金燕窝流沙包温度适中,入口不会烫到,吃不到燕窝?!应该溶入了软眠眠香香的奶皇里,不会太甜!第五样-藜麦菌皇炒饭愈来愈觉得愈普通就愈要功力,睇到师傅的煮力,呢个饭很干身好香,炒果阵可以想像到啲火系高过头顶嘅。最后系甜点三只白老鼠?!!睇真D,原来系兔仔-网红小白兔 🐰🐰🐰可爱的卖相,糯米红豆溶。皮薄饀清甜,完美嘅结局!🍡🍨🍧

先黎个前菜-陈醋珊瑚红海蜇头

黑金燕窝流沙包

第五样-藜麦菌皇炒饭
藜麦菌皇炒饭

网红小白兔

可爱的卖相,糯米红豆溶。皮薄饀清甜,完美嘅结局!🍡🍨🍧
2018-10-11
陈醋珊瑚红海蜇头