2013-01-19
仲有张团购二人餐系手,明知呢间野麻麻,就费事再约朋友去食啦,都系快快手第二日再同爸爸去食埋佢算啦,叫做俾多次机会呢间店,睇下系咪只系我琴日黑仔唧。坐落,我就好熟手咁落单。点咗春卷、香茅鸡扒饭、香茅猪扒捞檬、汤浸油麦菜、热话梅蜜(我话咗唔好饮架啦,但爸爸都系要试,由得佢)及青柠梳打。第一样上台既系菜,一样系少少既份量。爸爸既鸡扒饭呢,今次个样就企理D啦,但我冇试到。到我自己碟捞檬黎啦,好感动,D猪扒竟然系暖既。呢间既鱼露既味道都几淡下,系引唔到你返转头再帮衬佢既。春卷呢就一人半条,正常味道。我杯青柠梳打只得一小片青柠,佢既威力唔足以发挥到D咩作用,所以只饮到梳打水味。现场所见,有人客要求两杯热水,琴日果位侍应大姐应咗就了,后来另一位侍应真系俾咗两杯热水佢地。我见到果台客都叫咗好几样野,好明显系第一次点越南餐既新客仔,好心佢地就珍惜D散客啦,有回头客,先会好生意架。隔离台个哥哥就点咗碗生牛肉汤河同春卷。碗粉上场,只奉上一只小碟,上面只有一小角青柠同几粒红椒碎。爸爸话系沙田果边点呢样野食,系连埋一份好几样香菜既东东上台既,而碗粉仲系好滚既,可以渌得到D香菜。呢间既,就孤清得多啦。最搞笑既系,
第一样上台既系菜,一样系少少既份量。
爸爸既鸡扒饭呢,今次个样就企理D啦,但我冇试到。
春卷呢就一人半条,正常味道。
隔离台个哥哥就点咗碗生牛肉汤河同春卷。碗粉上场,只奉上一只小碟,上面只有一小角青柠同几粒红椒碎。爸爸话系沙田果边点呢样野食,系连埋一份好几样香菜既东东上台既,而碗粉仲系好滚既,可以渌得到D香菜。呢间既,就孤清得多啦。最搞笑既系,人地明明点咗碟春卷要黎送面食,食晒碗野都未有得俾佢,最后系取消张单结帐走人,认真倒米。
后尾,我见到果位侍应大姐对D外国人特别殷勤,人地坐低唧,佢就一味: Wifi No.? Wifi No.? 咁问人地驶唔驶系度启动Wifi啦。人地未食野,佢就俾咗只碗,入面装住D生既唐生菜佢,或者系一阵俾佢用黎包春卷食既都未定。真系有大细超之嫌呀!